FATI I QENIT

Tani qentë u lehin më pak njerëzve
më shumë qenve.
Kanë xhelozi rivalitetin
në përkëdhelje.
Specialistët propozojnë
kampe trajtimi për qentë rrugaçë,
kur njerëzve të rrugës
u thuhet vetëm “Plaç!”
Më mbetën sytë
te një fëmijë copa-copa,
lëpinte buzët para qenit
që hante biskota.
Zagarët zbuten
të shëtisin në vetura,
ndërsa turma zhelanësh
gdhihen nën ura.
Në plazhe tok me pushues
lahen buçe dhe kone.
Okupojnë tryeza,
karrige, zhezlonge.
Ndodh qen ujqër,
bëhen partnerë femrash yje,
duke sfiduar meshkuj
me elegancë bukurie.
S’të shpon më si dikur
thumbi i hostenit,
po të tha tjetri,
“Paç fatin e qenit !”
Nuk paragjykoj asesi,
miqësinë me kafshët.
Theksoj kujdesin human
për njerëzit e varfër...

 

 


Contact

Krijimtariaime

Vullnet Mato
Rr. Ali Baushi
Pallati 3 shk.7 ap.66
Tirana, ALBANIA


Tel: +355 4 236 5201
Cel: 069 2275145