NË SE...

Nëse i kam xhepat
pa dinjitetin e shkrimtarit,
që më bëjnë t’u bishtnoj
kafeve moderne në qytet,
metaforat m’u bëfshin
tufë nga seria e dollarit,
t’i ndaj me varfanjakët e mi poetë.
Nëse mbërthehem
si në karrigen e maternitetit,
për të lindur vargun
nga mitra e oksipitalit,
vjersha m’u bëftë rregullorja e shefit,
për të ndërruar zyrtarin që i bishtnon orarit.
Nëse në pistat e frigoriferit tim të bukës
Janë ulur të pushojnë
vetëm tre presh,
libri m’u bëftë portofol i humbur udhës
për qeveritarin
që merr avionët e qejfit shpesh.
Nëse arti poetik
nuk zbut gjuhën e debutetit,
të denjë vetëm për një stallë me derra,
mendimet e mia iu bëfshin
në rrugën drejt pushtetit
xhama të thyer, gurë dhe ferra...

 

Contact

Krijimtariaime

Vullnet Mato
Rr. Ali Baushi
Pallati 3 shk.7 ap.66
Tirana, ALBANIA


Tel: +355 4 236 5201
Cel: 069 2275145