TRADHTIA NË MENDJE

Gruan e kam gjithnjë
brenda trurit,
ku vjen përqark
si nikoqire e mendjes sime.
Aty ankohet për ndonjë
gjakndezje burri.            
Qesh e më trazon
gatimet në mendime.
 
Fshin pluhurin cerebral
me ëndrra kotësie. 
Shkund mendësitë
e pa barabarta.
Kur harroj ia mbaj
të mbyllura dyert,
ajo troket aq fort,
sa më tundet kafka.
 
Dyshon mos ndoshta
ndonjë grua tjetër,
më ka hyrë brenda trurit
nga dritaret e syve.
Ndonëse e di
që më ka besnik të vjetër,
bëhet merak sidomos   
nga bëmat e fqinjëve.
 
Tek punoja në bibliotekën
e trurit të vogël
më gjeti një ditë
me një topolake të njomë,
që kish hyrë lakuriq
nga televizori i dhomës
dhe me kërcime seksi
tundte belin e hollë.
 
Shtypi pultin ma nxori
nga truri pa vonesë
dhe për impulse maniake
më bëri vërejtje.
Tha: “Si gjithë burrat,
edhe ti ke tru të pabesë,
me kuçkat e botës
tradhton në mendje.
S’ka si të mos e dish
që këtë postulat,
Krishti e ka thënë
para dymijë vjetëve!“...

 


Contact

Krijimtariaime

Vullnet Mato
Rr. Ali Baushi
Pallati 3 shk.7 ap.66
Tirana, ALBANIA


Tel: +355 4 236 5201
Cel: 069 2275145