GRA TË MENÇURA

Ndodh ca gra të mençura 

u bien ca burrave gdhenj,

ku lindin pranvera të bukura,

jetojnë dimra të mëdhenj.

 

Lidhin shpirtin skllavërisht,

për të bleruar pjella e tyre.

Mbajnë burrat kurorëzuar 

si mbretër shkretëtire.

 

Në shtratin e dashurisë

burrave u shtrihen ftohtë, 

kur ata gjuhën e mençurisë

nuk arrijnë ta mësojnë dot.

 

Dhe fillojnë të ushtrojnë 

gjuhën e duarve të forta,

sa akullohen nga fëmijët,

dhe çngjyrosen nga bota.  

 

Dihet se për burra të tillë,

e mençura nuk është e tërë. 

Por sidoqoftë, ata me dëshirë

zgjedhin mbretërimin në rërë!...

 


Contact

Krijimtariaime

Vullnet Mato
Rr. Ali Baushi
Pallati 3 shk.7 ap.66
Tirana, ALBANIA


Tel: +355 4 236 5201
Cel: 069 2275145