SIKUR TA DININ NËNAT...

Për të ngjizur njeriun
te kontakti me femrën,
krijimi ka ngritur
lakun e kënaqësisë,
që të mpiksen zogj
me gjakun e zemrës,
por jo për t’i vrarë
në folenë e amësisë.

Kur çifti s’është gati
për të ngrohur vezët,
përse të sjellë në jetë 
fetusin e gjallë.
Dashurinë e ruajnë
dhe në sqep njerëzit,
pa rënë në krim,
në gjynah e në hall. 

Fetusi mund të ishte
Filozof, a shkencëtar.
Mbase artist që u shua
bashkë me veprën.
Ndoshta një astronaut,
i kozmodromit fillestar,
hidhet në kosh plehrash
bashkë me raketën,

Eh, sikur ta dinë nënat
kur nxitohen pa menduar,
sa njerëz të mëdhenj
ndodh t’i flakin kot.
Sa personalitete të rrallë
sa gjeni të talentuar,
përjashtojnë e ndalojnë
të vijnë në këtë botë!...

 


Contact

Krijimtariaime

Vullnet Mato
Rr. Ali Baushi
Pallati 3 shk.7 ap.66
Tirana, ALBANIA


Tel: +355 4 236 5201
Cel: 069 2275145