BILBILI I TRAFIKUT KËNDOI RREPTË

Më preu rrugën
një kalimtar plakaruq,
kur semafori çeli
syrin e kuq.
Bilbili i trafikut
këndoi rreptë,
më stopoi djathtas
tek një cep.   
 
Kërkoi patentën,
lejen e qarkullimit,
me sytë nga
dyndja e kryqëzimit.
Pastaj gatiti
specin djegës për mua,
që i kisha hedhur “fordit”
tri litra hua.
 
Kur mbështeti bllokun  
te xhami i parë,
pyeta veten
sa ditë pensioni do marrë.
“Diku e kam lexuar
këtë mbiemrin tënd”,
tha, duke më mbajtur
gozhduar në vënd.
 
Me mbiemër,
në italisht quhem debil,
që nxitova të kaloj
pa sinjal jeshil,
në shqip, hutaq
që më lajthit poezia
dhe rashë rob
te policia...
 
Polici ngriti kryet,
më kundroi buzagaz
duke më kthyer
të dy dokumentet pas.
“Këtë here po të fal,
o poet i vjetër,
veç mos të kapsha
një herë tjetër!...”
 
Në më kapsh,
mos më thuaj të kapa,
po më ndërse
qentë e rrugëve prapa,
të më shqyejnë pantallonat
kur të ndaloj,    
se gjoba më lë  
me gisht në gojë...
 
Tani kur kaloj
tek ai kryqëzim semafor,
polici buzëqesh,
përshëndet me dorë.
Por dhe unë vura mënd
se mirë e di,
policët e trafikut
nuk lexojnë të gjithë poezi.

Contact

Krijimtariaime

Vullnet Mato
Rr. Ali Baushi
Pallati 3 shk.7 ap.66
Tirana, ALBANIA


Tel: +355 4 236 5201
Cel: 069 2275145