PSE QANTE E QESHTE GRUAJA PA SHKAK

 

Ajo qante befas sikur të ishte fëmijë.
Qante shpesh pa një shkak të kuptuar. 
Kujtohej, me burrin bënte pak dashuri,
dhe lotët i binin çurg, si rubinet i liruar. 
 
Pastaj kur ai i tha: “Nuk je tërheqëse, 
vitet ta kthyen pamjen në shëmtim!” 
Ajo ia priti: “Ti më marrsh të keqen!” 
dhe lotoi gjithë natën, gjer në agim... 
 
Një tjetër i tha: “Je tmerrësisht e bukur!” 
dhe ajo papritmas hapi krahët si zog.
Në mbrëmje i dha atij, një të puthur, 
dhe trupin, kur i shoqi pinte me shokë. 
 
Pastaj gjatë javës, ajo qeshte pa shkak, 
qeshte e fluturonte me këmbë e duar.
Pse qan dhe qesh gruaja, pa shkak, 
vështirë e kanë ca burra për ta kuptuar...
 

 


Contact

Krijimtariaime

Vullnet Mato
Rr. Ali Baushi
Pallati 3 shk.7 ap.66
Tirana, ALBANIA


Tel: +355 4 236 5201
Cel: 069 2275145