DJALLUSHJA DHE DJALLI

Ti je djallushja e bukur,

e mëkatit në çift,

unë, djalli i tradhtisë

për kurorën tjetër.

E dimë të dy

se lundrojmë gabim,

por s’e ndalim dot gjakun

të shkojë në zemër.

 

Rruga jonë ka përpara

gjembaçë të dendur,

si në një xhungël

me rreziqe të pritshëm.

Pas çdo puthjeje,

që ndez epshin e çmendur,

na përgjon me thumb

një gjarpër helmatisës.

 

I dimë dhe ato vuajtje

ku mëkati na shpie,

paçka se dhe ikjen nga jeta

nuk e ndalim dot.

Se ti ke atë magnetin

që ka Dielli në qiell,

të tërheqësh rreth vetes

planetin tim me forcë.

 

Unë jam i zgjedhuri yt,

përcaktuar nga fati,

të gëzojë dhuratat

që më dehin shpirtin.

Por dhe i destinuar të jem,

lepur veshgjati,

që ha karrota te kopshti

i një tigri të frikshëm.

 

Dimë që në ferr do shkojmë

të dy të bashkuar,

të na djegë ai zjarr

që në tokë e ndezëm vetë.

Por shpirtërisht

S’do ndjehemi të rënduar,

kur partnerët tanë të prehen

në parajsë të qetë.

 

Asnjëri nga ne

nuk e kish marrë me mend,

se kjo lidhje intime

do shkonte gjer në marrëzi,

paçka se të vrarë 

s’kemi lënë askënd,

kur ti bëhesh djallushja ime,

dhe unë djall yt i zi... 


Contact

Krijimtariaime

Vullnet Mato
Rr. Ali Baushi
Pallati 3 shk.7 ap.66
Tirana, ALBANIA


Tel: +355 4 236 5201
Cel: 069 2275145