DUKE FSHIRË LOTËT E SAJ

 

 

 

Mbesa vogëlushe, doli në mesditë,

kur derdhej lumi diellor te sheshi.

Zërat e kalamajve, laheshin në dritë,

nga dritarja, më jehonin te veshi.

 

Pas disa çastesh, dera ime u hap,

dhe mbuluar, nga lotët hyri mbesa...

Brofa nga divani, iu afrova me vrap,

tronditur nga kuja e saj me dënesa...

 

Zëri i bukuroshes dridhej tel violine,

por melodia e dhimbjes qe e thjeshtë.

Përplaste krahët, si fluturim gjeraqine,

se Beni nuk e qaste në lojën e vet...

 

Duke pritur rubinët, e saj mbi faqe,

shkova t’i lutem Benit, e mendova kështu:

Eh, ta dinë benët e kësaj lagjie,

me sa përgjërime do i paguajnë,

kur të rritesh, këta lotët e tu!...

 

 


Contact

Krijimtariaime

Vullnet Mato
Rr. Ali Baushi
Pallati 3 shk.7 ap.66
Tirana, ALBANIA


Tel: +355 4 236 5201
Cel: 069 2275145