FJALËT E TË NGUJUARIT

 

Në buzët e tua, Rudinë,
kam vdekur dimër - verë,
po ti më ke dhënë shpirtin,
të duroj ngujimin përherë.

Në gjirin tënd, Rudinë,
kam pirë duke qënë burrë
dhe më ke dhënë shërimin   
për të mos u sëmurur kurrë.

Në duart e tua, Rudinë,
vij netëve nga larg shtëpisë    
më ushqen damarët e gjakut,
t’i rezistoj gjatë fshehtësisë.    

Në trupit tënd Rudinë,
shartuam të dy degëzimin,
dhe lidhëm bashkë lastarët,
t’i ruajmë fisit blerimin.

Tani e tutje, moj Rudinë,
në më vrafshin befasisht,
kam rilindur nga barku yt,
i pavdekshëm përjetësisht!...


Contact

Krijimtariaime

Vullnet Mato
Rr. Ali Baushi
Pallati 3 shk.7 ap.66
Tirana, ALBANIA


Tel: +355 4 236 5201
Cel: 069 2275145