TAKIM TE MBRETËRESHA     E ADRIATIKUT

Në sallën e koncerteve të tragetit shqiptar

të ankoruar në Durrës, “Queen Adriatika”

u ngjitën dhjetëra emrat të dëgjuar vjershëtar,

mes nesh mbretëresha e interpretimit, Margarita1)

 

Nën këmbët e tona nën fundin e anijes së gjatë,

nën dallgët e zbutura nga tingujt e fjalëve të arta,

flinte historia mijëravjeçare e Dyrrahut të lashtë,

poshtë thellësive të mbuluara nga shekujt dhe balta.

 

Flinte kultura dhe qytetërimi ynë parahelenistik, 

poemat e bardëve të shkrumbuara prej luftërave,

dashuritë e vajzave të mbytura nga kanuni fanatik,

armët e armiqve fundosur nga vërshimet e ujërave.  

 

Flinin monedhat e arit dhe amforat e varrosura,

bashkë me skeletet e velave të tretura nga kripa,

flinin trimëritë që çanë dallgëzimet e pasosura,

nga brigjet e Ilirisë gjer në ujërat ku laget Afrika.

 

Sipër tyre ngrohte ajrin poezia përzier me rrezet diellore,

duke shpërndarë thirrmat e forta të magjisë së shpirtit,

që ka vargu poetik për të zbutur zemrat e njerëzore,

për shpirtmirësinë, për dashurinë, për lirinë e individit.

 

1)Artistja e Popullit Margarita Xhepa

 

 


Contact

Krijimtariaime

Vullnet Mato
Rr. Ali Baushi
Pallati 3 shk.7 ap.66
Tirana, ALBANIA


Tel: +355 4 236 5201
Cel: 069 2275145