MËSHIRË PËR “ATO”

Prostitutat e lagjes

më shohin me inat,

kur anashkalojnë

duke prishur turinjtë.

Unë s’i kam përbuzur

në jetë time të gjatë,

por s’u kam hedhur

as vështrim të mirë.

 

Kthej kokën anash,

kur gjinjtë e ngritur

nxjerrin në dukje,

sikur shesin pjepër.

Qoftë vajzë e re ,

apo grua e rritur,

zbulojnë kofshët

deri lart te brekët.

 

Dhe flasin hapur

me buzë e me sy,

se në mes e lartë

kanë vetëm neps,

thonë pa druajtje

me tule e kërthizë,

se në mes e poshtë

kanë vetëm epsh.

 

Paçka se zakonisht,

tek shtati i secilës,

shoh shtrat moteli

për bujtës të largët,

që u ndërron klientëve

vetëm kontraceptivët,    

siç ndërron hoteli

çdo natë çarçafët.

 

Uitmanin kam lexuar,

që i tha një kurve:

“Gjersa dielli s’të përzë,

as unë s’të zboj...”

Dhe qysh atëherë

ato femra plot kusure,

nuk i urrej në thelb,

por as nuk i admiroj.

 

Ndoshta prostituta

ka dhe qielli në planete,

se shoh shpesh Diellin, 

bën eklips te Hëna,

bën edhe te haremi

rreth e qark vetes,

ndaj besoj se kurvat

dikur do bëhen nëna...

 

Ndoshta me prostitutat

duhet pirë ndonjë kafe,

jo, t’u jepet leksion

si t’i largohen turpit,

por të kuptojnë si hiqet

litari i fatit prej qafe,

se jeta nuk është treg,

për të shitur trupin.

 

S’them t’u japim dorën

as me të ëmbla fjalë,

por t’i ndihim pak

sa të mbahen te gishti,

për të dalë nga bataku

me mëshirim social,

se prostitutat i mëshiroi

edhe vetë Krishti...


Contact

Krijimtariaime

Vullnet Mato
Rr. Ali Baushi
Pallati 3 shk.7 ap.66
Tirana, ALBANIA


Tel: +355 4 236 5201
Cel: 069 2275145