TËRBIMI I NJERIUT

Ndonëse njeriu është

qenie e intelektit superior,

mes gjallesave ndryshe  

nga flokët te thëmbra,

ka tërbimin e tmerrshëm

të zemërimit kafshëror

dhe tërbimin entuziast,

të gëzimit nga kënga.

 

Një plumb i ndezur

nga shtatë milimetra

barut zemërimi,

e çon shtatë pash nën dhé

me hakun e viktimës.

Një këngë e ndezur

nga shtatë nota gëzimi,

e fluturon në shtatë qiej

me krahët e vetëtimës.

 

Kur tërbohet nga zemërimi

e mbulon dheun me gjak,

merr mallkimin: O egërsirë,

t’u shoftë fara në çdo prag!...

Kur tërbohet nga kënga

për grua, apo lindje fëmije,

merr urimin: O shpirt i mirë,

t’u shtoftë geni gjer në yje!

 

Dy tërbimet shpien njerëz, 

përmbi re dhe nën dhé,

por njeriu kompletohet,

kur zemërimit i vë fre,

me burrat gaz, me gratë hare!...

 


Contact

Krijimtariaime

Vullnet Mato
Rr. Ali Baushi
Pallati 3 shk.7 ap.66
Tirana, ALBANIA


Tel: +355 4 236 5201
Cel: 069 2275145