BUZËT E GJETHEVE

Më mbetën sytë

te forma buzore e gjethes,

ku lëvrinte brenda

limfa e gjakut të gjelbëruar

dhe putha buzët e saj,

të zgjoja brenda vetes,

energjitë e fjetura

të dashurisë së vonuar.

 

Atëherë shpërtheu kudo

pranvera me blerime,

në buzët e gjetheve

zogjtë filluan këngët stinore,

në buzët e njerëzve

shpërthyen ndjenjat intime

dhe gjethuan puthjet

me gjithë meloditë gazmore. 

 

Gjethet shushuritën

nga era e prillit të lulëzuar,

buzët shushuritën

nga flladi i zemrave rinore,  

Gjethet lidhën kokrra

me lëngje të ëmbëlsuar,

buzët lidhin frutat e para

të puthjeve njerëzore.

 

Buzët e gjetheve skuqën

faqe fëmijësh nëpër degë,

në gjokse të njoma

lidhën mollë vajzërie,

buzët e grave u ngjyen

me buzëkuqin ngjyrë shegë

dhe çelën trëndafila

në çdo degë të zemrës sime...

 


Contact

Krijimtariaime

Vullnet Mato
Rr. Ali Baushi
Pallati 3 shk.7 ap.66
Tirana, ALBANIA


Tel: +355 4 236 5201
Cel: 069 2275145