FIZARMONIKAT DHE SAKSOFONAT

Më zbrazen në shpirt
jehonat e një fizarmonike,
më derdhen në gjoks
oshtimat e një saksofoni
dhe nis më vallëzon
nëpër pistat e syve
koha kur gjoksi vajzëror
ndizte pasionin.
 
Behari më sjell
psherëtima nën yje, 
vjeshta çuçurima
puthjesh nën gjethe,   
me vegime nga ato
marrëzi djalërie,  
që ikën një herë,
prapë nuk kthehen.
 
Lumenjtë vrapojnë
nga brigjet dhe honet,  
të shuajnë tokat
që avullojnë nga vapa.
Çiftet e rinj turren
të ndezin pasionet
mbi hirin e puthjeve
që lamë ne prapa...
 
Koha dogji zjarret
e pasioneve tona,
por mendja dashuritë
kurrë s’i harroi.  
Ndonëse fizarmonikat
dhe saksofonat,
tani përcjellin jetën tonë
që u nis të shkojë...


 


Contact

Krijimtariaime

Vullnet Mato
Rr. Ali Baushi
Pallati 3 shk.7 ap.66
Tirana, ALBANIA


Tel: +355 4 236 5201
Cel: 069 2275145