KOHA E GJUMIT

Heshtën të gjallët
deri tutje në largësi.
Magjistari i natës
shtriu qytetin në shtrat.
Tani vëmendjen
s’ma prish asnjeri.
Koha numëron
minutat e krijimit të artë.

Unë kaloj rruazat
e mendimit të zgjedhur
nëpër fije mëndafshi,
ku bëhen vargje.
Radhit frymën
dhe tingujt e zemrës,
t’ia dhuroj internetit
dhe librave në faqe.

Kur të tjerët shkundin
plogështinë e natës,
vendos tapat e sfungjerit
te vrimat e veshëve,
të mos u bjerë zgjimi
me topuzin e shamatës
daulleve të mpira
nga shurdhimi i heshtjes.

Pastaj nis mendimet
me pushime periodike,
nëpër ranishte
dhe hije ëndrrash mëngjesore.
Të presin mesditën
dhe mesnatën elektronike,
për të çuar frymën time
hapësirave njerëzore.

 


Contact

Krijimtariaime

Vullnet Mato
Rr. Ali Baushi
Pallati 3 shk.7 ap.66
Tirana, ALBANIA


Tel: +355 4 236 5201
Cel: 069 2275145