VËLLAI I DETIT JON

 

Thonë, se me ndjesinë e zmadhuar,

çdo poet ka brenda shpirtit një det,

herë krejt të qetë, herë të trazuar,

ku i gjallon furishëm një tjetër jetë.

 

Unë jam vëllai i vogël i detit Jon,

kushëri i parë i lumit të Bistricës,

ngjizur te barku blu në limjon,

ku anijet flenë mes ngushticës.

 

Gjaku im me lëng agrumesh,

gjendet pemishteve të bregdetit.

Vitet e mi me dallgë shkulmesh,

ditët i kanë te kaltërsia dhe peshqit.

 

Kush më do me pasion të vërtetë,

Bregdeti e pret në pushime vere,

t’i ngyros trupin me ultraviolet,

t’ia gostitë ditët me freski ere.

 

Joni, siç dihet, ka grua legjitime,

bijën e dyzet shenjtorëve të lashtë,

që të pagëzon si mik, apo mike,

me ujin e bekuar të Syrit të Kaltër.

 

Unë jam vëllai i vogël i detit Jon,

por dallgëzoj larg në një trevë tjetër,

që të jetoj kurdoherë i përmalluar,

për kushërinj, motra dhe vëllezër...

 


Contact

Krijimtariaime

Vullnet Mato
Rr. Ali Baushi
Pallati 3 shk.7 ap.66
Tirana, ALBANIA


Tel: +355 4 236 5201
Cel: 069 2275145