TRI RROKJET E HABITSHME

Ajo s’ka më te sytë

dy yjet xixëllues që kishte.

Pitet e buzëve të saj

s’kanë më mjalt në hoje.

Në foletë e gjoksit s’ka më

qumësht dallëndyshje.

As në timbrin e zërit,

s’ka më këngët e zogjve.

 

Mjaftoi vetëm një fjalë

me tre rrokje: “S’të dua!”

që yjet, mjaltin, gjoksin

dhe këngët e zogjve,

dikush tjetër t’i merrte,

pa lënë asgjë për mua.

Sepse në fjalorin e tij,

mungonin ato tre rrokje...  

 

Kjo mund t’i duket dikujt

paksa e habitshme,

të humbasë dashuria  

kaq shpejt gjërat me vlerë.

Por janë ca femra

më tepër se qelqi të thyeshme.

Pas këtyre tre rrokjeve

të lënë vetëm pluhur dhe erë.


Contact

Krijimtariaime

Vullnet Mato
Rr. Ali Baushi
Pallati 3 shk.7 ap.66
Tirana, ALBANIA


Tel: +355 4 236 5201
Cel: 069 2275145