NDJENJA E FSHEHUR

Më ndali çuditërisht
pas shumë vitesh,
duke më dalë përballë
në çastin e papritur.
Me ndjenjën e hershme,
të ringjallur rishtas,  
sytë e saj përvëluan
sytë e mi të habitur.

Mendova: pse kjo zogës
nuk dha të kuptuar,
qysh atëherë kur ishte
siç është kaq e bukur,
po priti disa vjet,
në zjarrin e shuar,
të ndizte qymyrin
mbuluar me pluhur?

Përshtypja m’u tret
përmes buzëqeshjes,
po kuptova se ndrydhja
e kohës së shkuar,
kurajën ia kish lidhur
me zinxhirin e heshtjes,
dhe tani guximin
ia zgjidhi era e çliruar.

Eh, si u ndodh njerëzve
me lulëzimet rinisë,
kur ndjesitë u fiksohen
te gonxhet e para
dhe pasi ndërron koha,
u ringjallen sërish,
farëzat e fshehura
në barishtet e thara...

Ringjallen duke lënë
pengun në ndjenja intime,
vetëm për të ëndërruar
skena imagjinare,
me dëshira të ndezura,
që digjen në kujtime.
Se tani digjen dy male,
po të ndizen zjarre...


Contact

Krijimtariaime

Vullnet Mato
Rr. Ali Baushi
Pallati 3 shk.7 ap.66
Tirana, ALBANIA


Tel: +355 4 236 5201
Cel: 069 2275145