LINDJET E NJERIUT            TË BUKUR

Forma fizike

më e përkryer,

lindet nga gruaja

çiftuar me burrin.

Por ka dhe forma 

me pamje të pëlqyer

nga njeriu i baltës

te njeriu i gurit.

 

Bën njerëz rëra

në breg të detit,

del njeriu

nga zemra e shkëmbit,

pjell peneli

me shtrydhjen e tubetit,

bëjnë njerëz dhe fijet

e kashtës së lëmit.

 

Bukuroshet mozaike

lindin nga zalli,

Pjell njerëz

barku i drunjtë i trungut,

njerëz lekurëndritur

dalin nga xhami,

pjell njerëz dhe letra

me alfabetin e gjuhës.

 

Lind njeriu i bukur

nga mjaft sende të tjera,

por bukurinë e adhuruar,

e pjell vetëm mirësjellja.


Contact

Krijimtariaime

Vullnet Mato
Rr. Ali Baushi
Pallati 3 shk.7 ap.66
Tirana, ALBANIA


Tel: +355 4 236 5201
Cel: 069 2275145