PAÇKA SE TI THUA, MOS !

 

Sa herë dua të marr

diçka nga ti,

thua “mos”

sikur do bjerë tërmeti,

sikur në këtë moshë

të jem fëmi,

që thyej gota qelqi

dhe bëhet kiameti.

 

Paçka se buza jote

është elastike

dhe të krisur

nuk merr asgjëkund,

paçka se ti je femër

në vite kritike,

pa puthje vyshkesh

dhe bukuria të humb.

 

Kur dua të bëj

ndonjë hap më tepër,

drejt të panjohurave

që më fsheh ti,

thua, “mos” sikur jam

ndonjë i verbër,

që do rrëzohem

te puseta në thellësi.

 

Por paçka se thyhen

gjithë gotat e qelqit,

se tërmeti shkërmoq

gjithçka si rëra,

se fundosem te gropa

me hapin e të verbrit,

unë “moset” e tua

do t’i shkel të tëra!...

 

 


Contact

Krijimtariaime

Vullnet Mato
Rr. Ali Baushi
Pallati 3 shk.7 ap.66
Tirana, ALBANIA


Tel: +355 4 236 5201
Cel: 069 2275145