LINDUR TË MARTUAR

Të lidhur bashkë

për afro gjysmë shekull,

më duket sikur linda

i martuar me ty.

Të kishe qenë kostum,

do më ishte rrjepur,

njëzet të tjerë

do kisha blerë gjer tani.

 

Të ishe vilë e bukur,

do ta kisha suvatuar,

patinuar e lyer të tërën

mbi njëzet herë,

të mbeteshe e përshtatshme

për tu banuar,

të dukeshe si në fillim,

e re përherë.

 

Të ishe anije hekuri,

ngecur në rërën time,

do të ishte ndryshkur,

gërryer nga dallgët në det,

do e kisha copëtuar

për skrap me saldatriçe

dhe me një anije tjetër

do lundroja në jetë.

 

Ne na mbajti të bashkuar

me njëri-tjetrin,

një lidhje më e qëndrueshme,

nga stofi e muri i ri,

më rezistente nga çeliku

mes kripës së detit:

Aliazhi i ndjenjave,

më i forti nga çdo fortësi...

 

 


Contact

Krijimtariaime

Vullnet Mato
Rr. Ali Baushi
Pallati 3 shk.7 ap.66
Tirana, ALBANIA


Tel: +355 4 236 5201
Cel: 069 2275145