SHTËPIA E BRAKTISUR

Më zuri mbrëmja larg

në udhën e kujtimeve,

gjurmët më shpunë vetiu

te shtëpia jote e heshtur.

Të kërkova cep më cep,

moj shtojzovallja ime,

po s’të gjeta askund,

nëpër ajër ishe tretur.

 

Kishin mbyllur qepallat

dritaret dhe dera,

fantazma e kurbetit

mbante çelësin në brez.

Qefini me gjethe vjeshte

ishte shqyer nga erërat,

shkretimi kish përhapur

copa të zverdhura përreth.

 

Oh, ç’mu drodh zemra 

sërish në atë truall,

ku më tërhiqje nga larg

me grepin e vetullës,

dhe flakët e fustanit

mbi gjunjët e zbuluar,

na ndiznin puthjet

nën gjethet e pjergullës.  

 

Tani ato puthje i kishin

marrë zogjtë e avllisë

dhe kishin thurur foletë

në degët e rrapit të lartë.

Mbeta i goditur në shpirt

nga nostalgjia e djalërisë,

para asaj shtëpie të mekur

me trëndafila të tharë...

 

Eh, s’kthehet më kurrë

ajo kohë e paharruar

edhe po t’i lutem zotit

ditë e net pafundësisht, 

sikur të zbraz breshër

nga sytë e pikëlluar,

se  aty dashuria jonë

kish vdekur madhërisht.

 

Ti ike për të më lënë

në zemër shiritin e zi.

Po unë nuk di kush

më mallkoi kaq mizorisht,

të mbetem gjithë jetën

me imazhin tënd në sy

dhe i pangushëlluar

nga askush përjetësisht...


Contact

Krijimtariaime

Vullnet Mato
Rr. Ali Baushi
Pallati 3 shk.7 ap.66
Tirana, ALBANIA


Tel: +355 4 236 5201
Cel: 069 2275145