VIZITA VIRTUALE

Miqtë e mi në Shkodër,

Në Gjermani, në Amerikën e largët,

në Londër...

Erdha dhe vizitova

të gjitha shpërfaqjet tuaja virtuale.

Nuk gjeta aty asnjërin

nga ju njerëzit më të dashur.

Ku ishit kur shfletova profilin tuaj

me foto dhe vargje momentale ?... 

 

Nga bridhnit, në cilin kontinent

ishit shtruar me miq?...

Në Atlantik trazova kudo

linjat e dallgëve elektronike.

Në brigjet e Paqësorit

tunda të gjithë plazhet lakuriq.

Në cilin ishull zezak

kishit shkuar ato çaste për eksplorim?

 

Zbrita në kepin e bisedimeve chat,

ku vezullojnë yjet jeshil.

Me shkrim dhe msn s’u kapa dot

nga mbrëmja deri në mëngjes.

Sinjalet e kuq i kishit mbyllur

si yje të shuar në qiell steril 

dhe u tremba mos u kishte thithur

ndonjë gropë e zezë.

 

Pyeta planetët roje,

kur dielli kish shkuar të drekonte

matanë globit teksa këtej darkonte nata,

mos u kishin parë

te bari i ndonjë kozmodromi,

duke pirë kafe në agim,

apo diskove qiellore duke vallëzuar

me kometat e flokëgjata.

Pasi nuk ua gjeta askund koordinatat,

rashë në trishtim?

 

Eh, miqtë e mi të mirë,

të paktën kur të vij

të trokas në qiellin tuaj tjetër herë,

mos më lini të vetmuar,

të bëhem pupël,

nga mungesa e peshës në stratosferë!...


Contact

Krijimtariaime

Vullnet Mato
Rr. Ali Baushi
Pallati 3 shk.7 ap.66
Tirana, ALBANIA


Tel: +355 4 236 5201
Cel: 069 2275145