SAKRILEGJI I ARTISTIT

 Artisti me artin magjik

dehu shpirtrat njerëzor.

Bëri këngën më drithëruese

se melodia e bilbilit,

bëri tablonë më purpurante

se ylberi qiellor,

bëri librin më fantastik

se brendia e pyllit. 

 

Arti shpërtheu dritën  

e fuqishme të rrezatimit,

nëpër hapësirat e etura

për vezullime me vlerë.

Rrezet e tij ndriçuan

skena e salla ekspozimi,

vetëtinë në çdo dritare, 

trokitën në çdo derë.

 

Arti u duartrokit 

nga shikues të shokuar,

u brohorit me ngazëllim

e me tonalitet superlativ.

U përdor pa lejen e artistit,

pa vlerën e paguar,

për të stolisur orët 

në ekranët audioviziv.

 

Kënga shëtiti vokale

solistësh në aktivitete,

fansat e mbajtën 

karamele gojë më gojë.

Shkoi të shitej nuse

me vello diskete,   

derisa e kopjuan, e linçuan

dhe në tallava degjeneroj.    

 

Piktura në ekspozita

magjepsi mijëra sy.

Priti fondet që përtypen

në bankete kulture.

Derisa syri i diellit

dhe syri i ciklonit me shi,

e verbuan tezgave,

përzier me paçavure.

 

Libri u copëzua shkollave,

dhe thuri intriga filmi.

U konsumua nga truri,

pa shlyer autorin më parë.

Doli në stenda panairi

me zbritje çmimi

dhe u shtri për pesë lekë

si fakir mbi trotuar.

 

Mbeti arti i vërtetë

mes pluhurit të rrotave,

mes dhëmbëve të minjve,

në mykun e rafteve.    

Mbeti artisti i talentuar,

sakrilegj i kohërave,

të numëroj qindarkat

para urbanit dhe kafeve.

 


Contact

Krijimtariaime

Vullnet Mato
Rr. Ali Baushi
Pallati 3 shk.7 ap.66
Tirana, ALBANIA


Tel: +355 4 236 5201
Cel: 069 2275145