KODRA E VAJZËS

Ajo ishte dikur

një kodrinë e thatë,

mbuluar me shkurre

dhe shtuf për llaç,

ku bënin shkarpa,

vajzat dhe gratë,

të piqnin në verë

byrekët me saç.

 

Ndodhi në muzg

te shkurret e thata,

vajzën më të bukur

të fshatit e vranë,

teksa shkëmbente

puthjet e  zjarrta,

me një bukurosh,

mustaqezi cigan.

 

Kaluan disa muaj,

asnjëra nga vajzat,

nuk shkoi të bënte

më shkarpa për saç.

Kodrina u trishtua,

nuk çelën më sfakat,

shkretimi e mbuloi

me ferra gjembaç.

 

Por fëmijët fshatit

thanë një pasdreke,

se kodra e shkretë

kish “Plasur së qari!”...

Rridhnin çurg lotët

e vajzës fatkeqe,

toka u lag dhe zuri

të mugullonte bari.

 

Vajzat dhe gratë

e atij fshati me puse,

rendën me gjyma,

dhe kova në krua.

shpejt Kodra e Vajzës

u lulëzua si nuse,

fëmijët përreth saj 

e gjalluan si çdo grua...

 


Contact

Krijimtariaime

Vullnet Mato
Rr. Ali Baushi
Pallati 3 shk.7 ap.66
Tirana, ALBANIA


Tel: +355 4 236 5201
Cel: 069 2275145