KUMARXHIU I SËMURË

Në lagjen ku jetoj,

një kumarxhi i “çmendur”,         

luante me fatin e jetës

fare pa përgjegjësi.

Pasi zbrazi në pusin

e marrëzisë së Lekut,

të gjitha vlerat që pati

trashëguar në pasuri,

 

Tentoi të shiste tinëz

dy fëmijët dhe gruan,

për të rifituar njëherësh

krejt humbjet në bixhoz!

Por e shoqja s’e pranoi

atë lojë të maskuar,

që synonte t’i bënte

familjes, ai karagjoz.

 

Atëherë ai vodhi

babanë e moshuar

dhe paratë i hodhi

sërish në pusin e fatit,

me shpresë të kapte

një dorë të shumuar,

në mbrëmjen e fundit

të fitores së mëkatit. 

 

Por në kulmin e manisë

të fitonte ca më tepër,

humbi dhe ç’kish kursyer

plaku me pikatore.

Kur pa se vetëm vetja

i mbeti për gropën e ruletës, 

shkoi u var me litar

mbi gropën e nevojtores...

  


Contact

Krijimtariaime

Vullnet Mato
Rr. Ali Baushi
Pallati 3 shk.7 ap.66
Tirana, ALBANIA


Tel: +355 4 236 5201
Cel: 069 2275145