ZANA E BJESHKËVE

 

 

 
Kisha ëndërruar dikur, në moshën rinore,
të bëhesha dhëndër me një zanë bjeshke.
Dhe si ylber, harkuar mbi malet mjegullore, 
kërkoja imazhin e saj, në purpurime vjeshte.
 
Zbrita te mrizi, me lentën e qiellit në duar, 
të dalloja sytë e saj, me valëzim të kaltër.
Lisat e moçëm thanë, zana e fundit qe martuar,
para pak kohësh, me një princ të largët... 
 
Atëherë psherëtiva, sa më erdhi logu vërdallë: 
Ah...fati im qenka shituar nga zanat e bjeshkëve 
dhe zemra ime e përgjëruar për atë bukuri të rrallë,
s’ka për të provuar dashuri tjetër, gjer në vdekje!...
 
Po si do mund ta ngrysja beqar të gjithë jetën, 
pa gjetur bukurinë e një zane të pamartuar?
Ndoshta s’do të kishte më kurrë një femër tjetër,   
aq të magjishme, si ajo zanë e ëndërruar?...
 
Nga pikëllimi i thellë, lëshova sytë e përlotur, 
në rrugën e lagjes së vjetër, me gurishte asfalti.
Atë çast, dora adoleshente e një fqinje të vogël,
më fshiu lotët, me ca gishta, si fasha mëndafshi...
 
Kur vështrimi i turbullt m’u kthjellua tek sytë,
ajo buzëqeshi ëmbëlsisht e më puthi në faqe...
Oh, ku ishe, moj zanë e vogël, me shpirt të dëlirtë?
Mos ke zbritur nga bjeshkët, për mua në këtë lagje?!...  
 

Contact

Krijimtariaime

Vullnet Mato
Rr. Ali Baushi
Pallati 3 shk.7 ap.66
Tirana, ALBANIA


Tel: +355 4 236 5201
Cel: 069 2275145