MOS MË PYET PËR ATË GRUA

Or mik, mos më pyet

pse dua vetëm atë grua,

qysh kur më zgjodhi për

yllin e ëndrrave vajzërore

dhe e adhuroj njësoj

si në zenitin e përvëluar,

edhe tani që dielli i saj

zbret në muzgje nusërore.  

 

Or mik, mos pyet pse syri

nuk më shkon te vajzat,

që në buzë e në gjokse

u shpërthen gazi petale,

por vetëm tek ajo grua

që dhe në stinët e acarta,

largon gjithë retë e zymta

me kthjellime fjale.

 

Or mik, mos më pyet

pse mendjen e kam fiksuar,

tek ora ku ndjenjat na flenë

mbi akrepin e njëra-tjetrës,

kur dëgjoj tik-takun e sekondave

mbi frymën e shpejtuar

dhe i vij rrotull për çastin

tjetër të dymbëdhjetës.

 

Or mik, mos më pyet për erën

me të cilën ajo grua,

flladit gjethet dhe zgjat

degët e lisit tim të vjetër!

E mbaj ngjitur me trungun,

se ajo u bë pjergull për mua 

dhe nuk mund të shkëputemi,

për asnjë lloj lirie tjetër!... 

 


Contact

Krijimtariaime

Vullnet Mato
Rr. Ali Baushi
Pallati 3 shk.7 ap.66
Tirana, ALBANIA


Tel: +355 4 236 5201
Cel: 069 2275145