BISEDA E ZOGJVE

 

 

 

 

M’u desh të mësoj

gjuhën e zogjve për disa vjet,

t’i jepja vargut poetik

ëmbëlsinë e bilbilit këngëtar.

Sot dëgjova si bisedonte

zogëza me zogun e vet,

teksa cicëronin duke plapuritur

krahët fluturimtarë:

 

“Çudi, tha zogëza, këta njerëzit,

dashurohen marrëzisht,

por grinden shpejt

dhe ndahen si skifterë të egër,

pasi kanë ndërtuar folenë

të dy bashkërisht,

lënë të vegjlit jetim,

ende pa dalë nga vezët...

 

Ndoshta, tha zogu, kanë marrë

zakonet e qyqeve vajtimtare,

për t’i lënë vezët

në fole të tjera, aty këtu,

këndojnë, si ne bilbilat,

për dashuri familjare,

po s’jetojnë dot pa çuçuritur,

si beqarë dru më dru...

 

 


Contact

Krijimtariaime

Vullnet Mato
Rr. Ali Baushi
Pallati 3 shk.7 ap.66
Tirana, ALBANIA


Tel: +355 4 236 5201
Cel: 069 2275145