DHURATA MË E MADHE

Ankohemi për tërmete ethesh

që na shkundin në trup,

për thika therjesh përbrenda,

që na kullojnë pika loti.  

Mallkojmë kambanat e dhimbjeve

që na shkallmojnë nga trutë,

pa menduar se dhimbja

është dhurata më e madhe që na jep Zoti.

 

Ndryshe si do t’i gjenim dëmtimet

nga sëmundjet e padukshme,

nëse te koka, barku, kocka

nuk do kishim dhimbje?

Si do ta kuptonim,

pa na dhënë klithma dhe kuje,

se cila pjesë e organizmit

kërkon patjetër riparime? 

 

Si do ta merrnim vesh fëmijën

që s’ka filluar të flasë,

për nevojat dhe lëngimet

që e kapin nga dita e lindjes,

pa britmat dhe lotët,

me të cilat i ankohet mamasë,

duke vënë doçkën e vogël

te vendi i dhimbjes?

 

Si do ta dinim rajonin qelizor,

ku ka hyrë agresori mikrobik?

dhe me vrasje masive

ka krijuar varrezën e qelbëzimit?

Ose ku ka pushtuar trojet tona

dhe na ka vënë jetën në rrezik,

duke fshehur eksplozivin kanceroz

për të pritur kohën e shpërthimit?...

 

Pra, dhimbja e fortë,

është pasoja për të gjetur shkakun,

paralajmërimi për të mbrojtur

trupin nga përkeqësimi.

Dhimbja është nxitja të lëvizim,

për të shmangur merakun,

alarmi për të kërkuar ndihmën,

ku mund të gjendet shërimi...

 

Atëherë, kur ne ndjejmë krismat

në sektorin e çdo fronti,

brenda sipërfaqes organike,

apo rreth perimetrit të kufijve,

duhet të brohorasim: Rroftë Zoti,

që na jep dhuratën e madhe të dhimbjes!


Contact

Krijimtariaime

Vullnet Mato
Rr. Ali Baushi
Pallati 3 shk.7 ap.66
Tirana, ALBANIA


Tel: +355 4 236 5201
Cel: 069 2275145