DY ËNDRRAT

Pata fragmente vegjëlie

me trishtim të gjatë,

kur dëshirat m’i bluante

mulliri i urisë kronike.

Një biçikletë të zezë

më sillte ëndrra përnatë.

Fluturoja me të

në lartësi kozmike.

 

Pedaloja mes reve

dhe zogjve sa më larg,

duke lënë prapa

gojën e zjarrtë të oxhakut,

kur turrën e shkarpave

mblidhja nëpër vapë,

të piqte nëna në saç

misërniken e pakët.

 

Ato çaste toka e thatë

më dukej vetëm misërnike,

ku shuaja pickimet

e gjarpërinjve të barkut.

Qielli i kaltër ishte

biçikleta e zezë kozmike,

ku shuaja kryedëshirën

e ëndrrave të pragut.

 

U rrita duke pritur

të më mbin krahë shpendi.

Por biçikleta e zezë

erdhi bashkë me burrërinë.

Pas kësaj zura të shoh

një ëndërr që më çmendi,

sikur me veturë të bardhë,

bëhesha vetëtimë.

 

Për të mos mbartur

tonelata peng në jetë,

ëndrrën e dytë e arrita

me kursimet nga berberi.

Tani lutem: O zot,

vono ëndrrën e tretë,

fluturimin me aeroplan

drejt botës prej mermeri!...


Contact

Krijimtariaime

Vullnet Mato
Rr. Ali Baushi
Pallati 3 shk.7 ap.66
Tirana, ALBANIA


Tel: +355 4 236 5201
Cel: 069 2275145