TI HYRE BRENDA MEJE

Ti ishe një trëndafil,

që sapo të mora erë,

hyre brenda gjoksit tim

bashkë me oksigjenin.

Lëshove rrënjë e degë

nëpër inde deri thellë,

dhe filluan në brendësi

boçe trëndafili të çelin...

 

Aroma më shpërtheu

nga të gjitha poret,

dhe u mbush shtëpia

me të trëndafilit erëmim.

Më thanë të afërmit,

Ç’ke që parfumohesh,

sikur je femër që shkon

për çdo ditë në takim?...

 

Më pas nëpër rrugët

dhe oborret e lagjes,

aroma e trëndafilit

shkoi derë më derë.

Më shihnin përqark

me habitje ziliqare,

sidomos lulet e saksive

që nuk kishin erë.

 

Provova rrënjët e tua

të shkul nga vetja ime, 

të drejtoj vështrimet 

që më shihnin vëngër.

Por ndjeva dhimbje

të forta me sëmbime,

gjembat më shpuan

nga koka te këmbët...

 

S’mund të të shkulja,

kurrsesi nga trupi im,

se ti e gjitha përbrenda

më kishe mbirë!...

Atëherë shikimet i lashë

të pëlcisnin me gjëmim,

përderisa me aromën tënde

ndjehesha fare mirë!...

 


Contact

Krijimtariaime

Vullnet Mato
Rr. Ali Baushi
Pallati 3 shk.7 ap.66
Tirana, ALBANIA


Tel: +355 4 236 5201
Cel: 069 2275145