PUTHJA E GJALLË

Shoh disa, me të cilët

dikur shëtisja udhëve,

për të shtyrë mbrëmjet

me çapitje gazmore.

Shkuan në varreza

me arkivol mbi supe

dhe lanë emrat

mbi tabelat rrugore.

 

Tani ndjej mungesën

e vezullimit të syve të tyre,

kur netëve xhironim në rresht,

si tufa e zogjve në tela.

Më mungojnë fishekzjarrët

e atij gazi plot qyfyre, 

me nxitimin për të lënë

emrat nëpër tabela.

 

Do ta doja emrin tim

vetëm në atë shëtitore,

ku një hënëz argjendi

putha për herë të parë.

Por ngazëlloj që ende

shëtis me nipat përdore

dhe me puthjen e gjallë

buzëqesh nëpër trotuarë. 

 

Hënëza ma lexon emrin

në kujtesën e sotme të ajrit.

Unë ia shfletoj puthjen

nëpër gjethet si zemra.

Deri sa qielli të më lërë

në ditë - netët së gjalli,

si homazh dhe për ata

që mbetën vetëm emra. 


Contact

Krijimtariaime

Vullnet Mato
Rr. Ali Baushi
Pallati 3 shk.7 ap.66
Tirana, ALBANIA


Tel: +355 4 236 5201
Cel: 069 2275145