VAJZA ENGJËLLORE E UNAZËS

 

Mbaj mbi shpinë dhjetëra dimra me acare,

me rrokullisje shkëmbinjsh nëpër lumin tim. 

Te stacioni i unazës një bukuri njëzetvjeçare,

nguli sytë tek unë, me vështrimin intim...    

 

Nuk ishte nga “ato” që u lexohet te balli,

kur hipi në autobus tregoi abone studenti.

Te mbajtëset m’u ngjit, si në gjoksin e një djali,

avullonte ngrohtësi, me përndezje momenti.

 

Vajza nënqeshi ëmbël, shkoi dorën në gushë,

kafshoi buzën dhe shtjekëzat njomi disa herë.

Me bisht të syrit, druhesha mos i dukem pusht

dhe u stepa përballë saj, si një trung i prerë.

 

Vura re tinëz linjat e hajthme të trupin lozonjar,  

gjoksin, ku plapuriteshin dy zogj nën këmishë,

cipën e hollë të ballit, ku pluskonte një damar,

dhe përsosmëritë e Zotit, si skulptor mrekullish.

 

Më shigjetoi gjatë me sy zjarrmëtarë të ndezur,

tek mbeta ngurosur, si manekini mes një vitrine...

Kur zbritëm, u ndamë me një buzagaz të heshtur,

por gozhda e saj, u ngul thellë në mendjen time.

 

Nuk kuptova pse u magjeps ajo vajzë prej meje,

dhe ndoshta s’kam për ta kuptuar asnjëherë.

Ç’farë priste nga një fytyrë dimri, me flokë reje, 

ajo fytyrë engjëlli, me trupin lastar në pranverë?... 

 


Contact

Krijimtariaime

Vullnet Mato
Rr. Ali Baushi
Pallati 3 shk.7 ap.66
Tirana, ALBANIA


Tel: +355 4 236 5201
Cel: 069 2275145