DY BUZË DHE DY SY

Më flasin dy buzë,
më vështrojnë dy sy,
me shikimin drejt
në një fotografi.
 
Mimika e ngecur
në letrën e bromurit
Më thotë, u njohëm
në Epokën e Gurit.
 
Pastaj sy më sy
u pamë në Lashtësi,
kur shigjetat pa zë,
na gjuajtën në largësi.
 
Në Mesjetë u puthëm
fshehtas disa herë,
kur shpëtuam nga shpatat,
kokat pa na prerë.
 
Ndjenjat në Rilindje
i derdhëm nëpër letra.
U takuam në ëndrra,
folëm me zemra.

Në Kohën e Re dolëm
të uritur nga retë,
bëmë si të çmendur
dashuri të vërtetë.
 
Do flasin ato buzë,
Do vështrojnë ata sy,
edhe kur të tretemi
të dy në përjetësi...

Contact

Krijimtariaime

Vullnet Mato
Rr. Ali Baushi
Pallati 3 shk.7 ap.66
Tirana, ALBANIA


Tel: +355 4 236 5201
Cel: 069 2275145