KOMETA NË ORBITËN TIME

Në orbitën time të përdishme,
teksa po vërtitesha rregullisht,
një kometë, floknajë e ndritshme
erdhi përqark, më goditi me bisht.

Më bëri të rrotullohem keqas,
të rrezikoj përplasje me planetë.
Hëna ime më shikon pjerrtas,
se shpesh e mbuloj me hije krejt.

Kometa me bukuri të frikshme,
që s’po më ndahet në trajektor,
më jep anomali të çuditshme,
herë me vapë, herë me dëborë.

Dhe jam bërë aq qorrollisës
sa devijoj në boshte pjerrësie.
Natën e sjell në mes të ditës,
ditën e mbuloj me re errësire.

Kometa e hajthme flokëlëshuar,
çmendi stinët e mia të hershme,
me sinjale të reja më ka verbuar,
kërkon pranverë të përjetshme.

E di që më sjell gravitet të freskuar,
nëse në gjoks ma mbështet kokën.
Dhe ma do bërthama e përvëluar,
por kam shumë frikë katastrofën...

 

Contact

Krijimtariaime

Vullnet Mato
Rr. Ali Baushi
Pallati 3 shk.7 ap.66
Tirana, ALBANIA


Tel: +355 4 236 5201
Cel: 069 2275145