EJA TË SHKRIJMË AKUJT

Nuk jam më njeri i përbërë

nga mishi e kockat,

jam fluger i mbërthyer

te pallati i kthesës.

Sa herë, ti puhiza ime,

vrundullon nga kioskat,

duart e tua prej ajri

më kthejnë befas

drejtimin e shigjetës.

 

Pres të bëhesh fllad

nën diellin e mesditës,

Të vish prapë, të më shfrysh

ngrohtësi nga mushkëritë.

Dua të të kthej

nga zemërimi yt arratisës,

të zbut me buzë, te shtrati

vrullin tënd të stuhisë.

 

Ti s’mund të kesh 

egërsinë e tufanit polar,

që krijon zerogradat,

për arinj dhe foka.

Pendimi më ka bërë

pëllumbin tënd të bardhë,

eja, puhiza ime, të shkrijmë

akujt e ditëve të ftohta!... 

 


Contact

Krijimtariaime

Vullnet Mato
Rr. Ali Baushi
Pallati 3 shk.7 ap.66
Tirana, ALBANIA


Tel: +355 4 236 5201
Cel: 069 2275145